Sveriges elevråd – SVEA är en ideell organisation för och av elevråd. Det betyder att mycket av den verksamhet vår organisation bedriver genomförs av personer som själva är eller har varit engagerade i ett elevråd. Dessa personer har alltså mycket erfarenhet av att arbeta med elevinflytande och skoldemokrati.

Som elevrådsutvecklare i Sveriges elevråd – SVEAs driver du projekt, utbildar elevråd och mycket mer. Om du är ideell elevrådsutvecklare får du en häftigt erfarenhet att stoppa i ditt CV, chansen att utveckla dig själv och massor av nya kunskaper.

Eleverådsutvecklarpoolen är uppdelad i tre arbetsgrupper:

– Projektledargruppen
– Utbildare
– Elevers rättighetergruppen


 

UtbildareAlt"Utbildningar".

Sveriges elevråd – SVEAs utbildare arbetar med att stötta och vidareutbilda elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud. Detta genom interaktiva metoder med målet att skapa diskussion och förståelse kring dessa områden. Klicka på bilden bredvid för mer information om Sveriges elevråd – SVEAs utbildningar!

 

 

ProjektledargruppenAlt"Nationella träffar."

Projektledargruppen arbetar under året med att arrangera Sveriges elevråd – SVEAs nationella träffar, Elevrådskongressen och Postutbildningarna. Klicka på bilden bredvid för att läsa mer om nästkommande nationella träff!

 

 

Elevers rättigheterAlt"Elevers Rättigheter".

Arbetsgruppen för Elevers rättigheter arbetar med att hjälpa, stötta och råda elever och elevråd som undrar över sina rättigheter i skolan. Detta genom att ta fram informationsmaterial och att svara på mail. För att komma i kontakt med arbetsgruppen och läsa mer kan du klicka på bilden bredvid.

 


Bli Elevrådsutvecklare

Maila info@svea.org för mer information kring hur du kan bli elevrådsutvecklare.