Skärmavbild 2015-03-16 kl. 10.00.12

 

Datum

29 oktober

Plats

Sjöängsskolan i Stockholm

Anmälningsstopp

23 oktober

 


Drivkraft är en endagssutbildning för elevråd i Stockholm. Genom utbildningen får deltagarna chansen att samla in nya idéer och verktyg att arbeta vidare med i elevrådet. Under dagen kommer det att hållas föreläsningar av externa föreläsare i ämnena projektledning, marknadsföring och ledarskap. Förutom att vara en möjlighet att samla nya idéer är Drivkraft ett forum för att träffa andra elevrådare att nätverka och samarbeta med!

Utbildningsdagen inleds med frukostmingel där samtliga deltagare bjuds på en lättare frukost. Under förmiddagen kommer föreläsningar att hållas inom olika utbildningsteman. Därefter bjuder Sveriges elevråd – STHLM på lunch, efter lunchen påbörjas dagens andra föreläsning. Avslutningsvis hålls ett gemensam föreläsning med tema normkritik.

Drivkraft är gratis för medlemmar i Sveriges elevråd – SVEA och framförallt till för de medlemmar som även tillhör Sveriges elevråd – STHLM. 

Utbildningen har ett begränsat antal platser så anmäl ert elevråd idag! 


Utbildningen kommer att vara uppdelade i tre teman: projektledning, ledarskap och marknadsföring. Varje deltagare får välja två teman. Läs mer om varje tema nedan. Alla deltagare får därefter avsluta dagen med en gemensam föreläsning inom normkritik! 

Projektledning

Projektledare har en nyckelroll när det kommer till att driva projekt och utveckla verksamheter. Är du en person som kommer leda projekt i ert elevråd? Eller är du allmänt nyfiken på hur det kan vara att arbeta som projektledare? Då är denna utbildningen perfekt för dig. Utbildningen ger dig en introduktion till projektledning samt ger dig olika verktyg som kan användas i kommande projekt och kampanjer ni bedriver på skolan.

Marknadsföring

Spridning av budskap och rörelse. Vill ni ha bättre kommunikation mellan elevrådet och alla på skolan? Ni kan då använda er av marknadsföring för att enkelt sätta er stämpel och sprida ert arbete. Under workshopens gång kommer ni att lära er tänka och skapa visuellt med enkla och lättillgängliga redskap.

Ledarskap

Du är elevrådare. Du är ledare.
Är vi födda ledare eller är det något vi behöver öva på? Ser du dig som en ledare och/eller ser andra dig som ledare? En föreläsning som slår fast att vi alla är ledare men att vi behöver öva på det. Att lära sig leda människor, förändringar och organisationer utifrån dina värderingar – ett såkallat värdebase

Normkritik


Efter årets regionskongress valdes fokusfrågan ”en normkritisk skola” fram. Vi kommer därför avsluta dagen alla tillsammans med en föreläsning om normkritik för att kunna bredda normer och motarbeta exkludering. Under denna föreläsning kommer ni lära er sätt på hur man tänker och arbetar normkritiskt. 


 

Knappar.UYV2  Knappar.UYV3  Knappar.UYV7

Frågor? Kontakta Drivkrafts samordnare Claudia på 070-718 88 07 eller på claudia.peters@svea.org