Datum

18-21 november

Var

Frostaskolan, Hörby

Anmälningsstopp

2 november


 

Vad är Elevrådskongressen?

Elevrådskongressen är Sveriges elevråd – SVEAs högst beslutande organ. På Elevrådskongressen beslutar ni vilka frågor organisationen ska driva i skolpolitiken, vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen och mycket mer!

Det ni beslutar den 18-21 november kommer ligga till grund för Sveriges elevråd – SVEAs arbete under 2017.

Visst är det häftigt att det är ni, organisationens medlemmar, som bestämmer hur Sverige elevråd – SVEA ska arbeta för att förbättra skolorna i Sverige?


Deltagaravgift

Alla medlemmar i Sveriges elevråd – SVEA får skicka tre representanter gratis!

Om det finns platser kvar är det möjligt för en person extra från varje elevråd att delta, då kostar det 690 kr/person.
För att få skicka ytterliggare deltagare kontakta Zeth.Isaksson@svea.org så sätter han upp er på kö.
För icke medlemmar kostar det 1390 kr/person.

Vad ingår i deltagaravgiften?

I deltagaravgiften ingår mat, boende, en mängd aktiviteter och föreläsningar. Samtliga deltagare bor på skolan. Det gäller även de som kommer från Hörby.

Bli medlem – Få rösträtt!

För att få vara med och rösta på Elevrådskongressen måste ni vara medlem i Sveriges elevråd – SVEA.

Medlemskapet är gratis! Läs mer om medlemskap på www.svea.org/medlem eller skriv till oss på medlemskap@svea.org så hjälper vi er!

Läs mer om hur ert elevråd blir medlemmar på www.svea.org/medlem


Kandidera!

Under Elevrådskongressen väljs nya personer till valberedningen, förbundsstyrelsen och till att bli revisorer.
Läs mer om uppdragen här.

Är du intresserad av att sitta i förbundsstyrelsen eller att agera som revisor? Anmäl då intresse till valberedning@svea.org innan den 25 september!
På plats kommer du kunna kandidera till valberedningen.


Vad händer på Elevrådskongressen 2016?

Elevrådskongressen är mer än en chans för ert elevråd att vara med och påverka skolpolitiska frågor. Det också en demokratiutbildning. Ni får lära er hur ett årsmöte fungerar, hur ni skriver motioner och hur ni debatterar! Dessutom får ni nätverka med elevrådsrepresentanter från hela Sverige – ett gyllene tillfälle att skapa samarbeten och få massvis av inspiration!

Plena

När alla deltagare under Elevrådskongressen samlas för att rösta kallas det för plena. Det är här ni bestämmer i vilken riktning Sveriges elevråd – SVEA ska påverka skolsverige. Plena är fyllt av intressanta samtal och viktiga beslut. Här röstas bland annat förbundsstyrelsen fram och organisationens fokusfråga fastställs.

 

Utskott

Under Elevrådskongressen kommer ni att sitta i utskott. I ett utskott får ni chansen att sätta er in i ett specifikt område och tillsammans med ca 25 andra elevrådare diskutera sakfrågor som sedan tas upp i plena. Utskotten är till för att öka dina möjligheter att besluta om Sveriges elevråd – SVEA och skol-Sveriges framtid. De olika utskotten som ni kommer kunna välja mellan i år är grundprinciperna, verksamhetsplan och fokusfråga.

 

Hur fungerar en kongress? Elevrådskongressen inleds med ett pass möteskunskap där alla deltagare får kunskap om hur ett årsmöte går till, hur röstning fungerar och vad en tyst applåd egentligen är.


Vi har nolltolerans mot alkohol och droger. Bryter någon deltagare mot alkohol- och drogpolicyn kontaktar vi personens skola eller vårdnadshavare och avvisar hen från Elevrådskongressen.

Ingen återbetalning sker.


Incheckning och utcheckning

Deltagarna kan checka in på fredagen den 18 november mellan 12:00 -14:45. Elevrådskongressen slutar kl 16:00 på måndagen den 21 november.


Schema 

Här hittar du schemat för elevrådskongressen!

Har du fler frågor?

Ring eller maila vår projektsamordnare Zeth på 070-718 88 09 eller zeth.isaksson@svea.org, så hjälper han er!

 motionera.ruta Utskott.ruta moteshandlingar.rutapacklista.ruta   till.malsman.rutafragor.och.svar.ruta vagbeskrivning.ruta